Faciliteiten

Slaapt u in het Asgard hotel? Dan kunt u (tegen betaling) gebruikmaken van diverse faciliteiten.

Parkeren

Komt u met de auto? Om teleurstelling te voorkomen raden wij u aan op tijd een parkeerplaats te reserveren om dicht bij het hotel te kunnen parkeren. U krijgt van ons een parkeerpas die geldig is vanaf 15:00 uur op de dag van inchecken, tot 12:00 uur op de dag van uitchecken. De kosten hiervoor zijn €16,50 per nacht. De parkeerplaats bevindt zich op 3 minuten loopafstand van het hotel en de appartementen.

Fietsen

Groningen is lopend heel goed te doen maar u kunt Groningen ook per fiets ontdekken! U huurt bij ons een fiets voor €8,50 per dag. Rij naar natuurgebied Kardinge, door het Groninger landschap of bezoek verschillende kunstwerken in de wijken van de stad. Om zeker te zijn van een fiets raden wij u aan om deze van te voren te reserveren.

Sporten

Lekker bewegen tijdens uw verblijf? Op 2 minuten loopafstand van het hotel kunt tijdens uw verblijf gratis gebruikmaken van de faciliteiten van sportschool TrainMore. TrainMore biedt zowel fitness als groepslessen aan. Geeft u bij het inchecken in ons hotel aan dat u gebruik wilt maken van deze sportfaciliteiten en wij brengen u graag op de hoogte van de mogelijkheden.

Ontbijten

In het Asgard Hotel serveren wij een kwalitatief goed ontbijt. Er wordt gebruik gemaakt van biologische producten en halen onze producten voornamelijk uit de streek. Daarnaast wordt een deel van het ontbijtbuffet, zoals de granola en de eiersalade, huisgemaakt. Wij maken bewuste keuzes bij het samenstellen van ons menu, en kiezen hierbij voor goede kwaliteit, eerlijke producten en zo weinig mogelijk voedselverspilling.

De verschillende soorten biologische broodjes zijn van Bakkerij Carl Siegert. De bakkerij kent een geschiedenis van zes generaties bakkers en molenaars. Elke generatie heeft zijn traditie doorgegeven aan de volgende. Inspiratie, innovatie en ambacht staan centraal in deze bakkerij. Duurzaamheid is daarbij vanzelfsprekend. Het graan voor de biologische broodjes groeit zoveel mogelijk in Nederland en het wordt op Hollandse windmolens gemalen. Het vers gebakken Waldkorn brood is huisgemaakt. Het wordt elke ochtend bereid met meel van de Korenmolen Wilhelmina in Noorderhoogebrug, een dorpje vlakbij Groningen. De molen is gebouwd in 1907 en draait nog elke zaterdag.

De kaas die wij elke ochtend vers voor u snijden komt van melkveebedrijf ‘Familie van den Bergh’ in Garmerwolde, een dorp ten noordoosten van de stad Groningen. Hier wordt op ambachtelijke wijze kaas gemaakt. Op de boerderij staan ongeveer 100 melkkoeien en die lopen van het voorjaar tot het najaar lekker buiten. Door verse rauwe melk zonder kleur en smaakstoffen ontstaat deze unieke kaas.

De verschillende vleeswaren komen van de biologische slager ‘de Groene Weg’ te Groningen. De slagers van De Groene Weg maken zich al sinds 1981 iedere dag sterk voor lekker, biologisch en ambachtelijk vlees. De Groene Weg is opgericht door vakmensen met verstand van het slagersvak en oog voor kwaliteit en duurzaamheid. De slagers stellen hoge eisen aan het vlees en kunnen daardoor een veilig en vooral lekker biologisch kwaliteitsproduct garanderen. Biologisch vlees wordt geproduceerd met het oog op een gezond evenwicht tussen mens, natuur en dier. Niet voor niets kiezen de slagers er bewust voor om alleen maar te werken met vlees dat geproduceerd is volgens biologische tradities. Maar bovenal smaakt biologisch vlees nog authentiek lekker. Veel van de vleeswaren maken de slagers daarom zelf. Uiteraard zonder chemische toevoegingen.

De verschillende jam soorten en verse pure appelsap komt van de Groninger Landwijnboerderij, gelegen in Wirdum. Binnen de Groninger Landwijnboerderij is er veel aandacht voor duurzame productie. Zo is er geen gasaansluiting, warmte wordt opgewekt door twee grote centrale houtkachels. Deze leveren ook de warmte voor het koken van de jam en het stomen van de sappen. Op het terrein staat een windmolen die de vijf woonhuizen, de wijn- en jamfabriek, de feest- en excursieruimte, de bakkerij en de diepvriescel van stroom voorziet. Bij de keuze van de verpakking is ook bewust gekozen voor glas, er is in Nederland een goede inzameling van gebruikt glas mogelijk waardoor het ingeleverde materiaal weer hergebruikt kan worden.

U kunt uw ontbijt zowel in ons restaurant als op uw kamer nuttigen. Heeft u geen tijd voor het ontbijt? Vraag dan bij het inchecken een ontbijtpakket bij ons aan, gevuld met genoemde heerlijke en pure producten die u onderweg naar uw bestemming kunt opeten. Heeft u een allergie of bepaalde wensen zoals vegetarisch opties? Geef dit dan van te voren aan bij uw reservering zodat wij daar rekening mee kunnen houden. Kosten van ons ontbijt: €16,50. Kosten van het ontbijt op bed: €20,- (stem dit bij aankomst af met de receptie).

Ontbijttijden: maandag t/m vrijdag 07:00 – 10:00 uur, zaterdag en zondag 08:30 – 11:00 uur.